loading...
شطرنج رامشیر
محسن بهبهانی بازدید : 239 دوشنبه 09 تیر 1393 نظرات (0)

دفاع الخین 

دفاع الخین یکی از دفاع های مدرن در مقابل e4 برای سیاه است.

سیاه به نظر میرسد به سفید اجازه میدهد تا اسبش را با کسب تمپوهای پیاده تعقیب کنید و کنترل مرکز را بدست بگیرد اما سیاه در مقابل مرکز پیاده ای سفید را تحلیل خواهد برد 


 بقیه اموزش را در ادامه مطلب بخوانید 

محسن بهبهانی بازدید : 1178 دوشنبه 09 تیر 1393 نظرات (0)

اموزش دفاع کاروکان 

دفاع کاروکان یکی از مورد استفاده ترین دفاع های شطرنج در مقابل 1. d4 و همچنین 1. e4 با ایده اشغال خانه d5 و کنترل خانه e4  در حرکت بعدی است. 

 بقیه اموزش را در ادامه مطلب بخوانید      
محسن بهبهانی بازدید : 758 دوشنبه 09 تیر 1393 نظرات (0)

اموزش دفاع هلندی 




دفاع هلندی یک دفاع فعال در مقابل 1. d4 سفید است که با ایده کنترل و نه اشغال خانه ی e4 بازی میشود.                                                                                                                                                                                                   بقیه اموزش را در ادامه مطلب بخوانید                                                                                                                     
محسن بهبهانی بازدید : 8707 دوشنبه 09 تیر 1393 نظرات (0)

انواع گشایش های شطرنج

انواع گشایش های بازی به سه بخش تقسیم می شوند: بخش اول آغاز بازی های باز که طرفین بازی در حرکت نخست پیاده شاه را دو خانه جلو می رانند. بخش دوم آغاز بازی های نیمه باز (یا نیمه بسته )که سیاه به حرکت   e2-e4 سفید جوابی غیر از e7-e5  می دهند و بخش سوم آغاز بازی های بسته که سفید در حرکت اول به جای e2-e4 حرکت دیگر را بازی می کند.

 

گشایش های پیاده شاه/گشایش های باز

بازی اسکاتلندی  / بازی ایتالیایی  / حمله مولر  / حمله ماکس لانژ / بازی مجارستانی / بازی وینی / گشایش پونزیانی / گشایش فیل شاه/  دفاع فیلیدور / پطروف / گامبی اسکاتلندی / گامبی دانمارکی / گامبی ا گامبی وانس / گامبی شاه / گامبی کیه زریتسکی/ گامبی موزیو / گامبی کونینگهام / دفاع برلین / گامبی مارشال

 

گشایش های نیمه باز

دفاع فرانسوی / دفاع کاروکان /دفاع پیرک / دفاع الخین / بازی اسکاندیناوی / دفاع سیسیلی / روش درآگون / روش بولسلاوسکی / روش روزر

 

گشایش های بسته

گامبی وزیر / گامبی وزیر پذیرفته شده / گامبی وزیر پذیرفته نشده / دفاع کمبریج – اسپرینگ /دفاع تار تاکوور / دفاع تالش / روش راگوزین / دفاع اسلاو / دفاع نیمه اسلاو / گامبی البین / دفاع هلندی / دفاع بنونی / گامبی بنکو یا گامبی ولگا / گامبی بوداپست / آغاز بازی رتی / گشایش کاتالان / آغاز بازی انگلیسی / آغاز بازی برد

 

 

 چند نمونه ازگشایش یا شروع بازی و آموزش آنها

 

 

انواع و اقسام شروع بازی برای مهره سفید ومهره سیاه وجود دارد. که به اموزش چند تا از این شروع بازیها می پردازیم برای آموزش بهتر آنها و درک بهتر مفهوم  شروع بازی های مختلف به این چند شروع بازی توجه کنید . در پستهای بعدی  شروع بازی های بیشتر برای اموزش بیشتر علاقمندان قرار میدهم.

 

شروع بازی انگلیسی

 

حمله توره

 

دفاع هلندی

 

دفاع کاروکان

 

شروع برد

 

دفاع بنونی

 

دفاع الخین

 

گامبی بوداپست

 

گامبی البین

 

گامبی بنکو

 

گامبی اونس

محسن بهبهانی بازدید : 234 یکشنبه 08 تیر 1393 نظرات (0)

 

سه عامل مهم شطرنج (نیرو)(عرصه)(زمان)

در شطرنج سه عامل مهم نیرو، عرصه و زمان دخالت کامل دارند.

 

نیرو: همان مهره هایی هستند که دو بازیکن در ابتدای بازی در اختیار دارند.

 

عرصه: یا همان صفحه شطرنج یا میدان نبرد است که قوای دو هماورد بر روی آن جا به جا می شوند و مانور می دهند.

 

زمان: در حقیقت همان نوبت بازی است که برای حرکت دادن مهره ها بر عهده بازیکن قرار می گیرند.

 

در جریان بازی سه عامل بالا می تواند به یکدیگر تبدیل شوند. به این معنا که می توان مثلا یه پیاده یعنی نیرو را از دست داد برای آنکه از لحاظ زمان از حریف پیشی گرفت یا آنکه بر عرصه بیشتری تسلط پیدا کرد. یا برعکس می توان با اجرای چند حرکت یعنی از دست دادن زمان یک پیاده حریف را به چنگ آورد.سخن گفتن درباره برتری نیرو زاید به نظر میرسد. زیرا شطرنج بازی که از لحاظ نیرو بر حریف پیش باشد قائدتا بازی را به سود خویش به پایان میرساند.

 

عرصه نقش بسیار مهمی را در شطرنج ایفا می کند. بازیکنی که بر عرصه بیشتر تسلط داشته باشد، به همان نسبت آزادی عمل زیادتری پیدا می کند و آسانتر می تواند به گسترش نیرو ها و اجرای مانورها بپردازد. برعکس اگر قلمرو قوایش به سه عرض محدود شود در واقع امتیاز بزرگی را از دست داده و برای مانور سوارهای خود در تنگنا قرار گرفته است.

 

زمان نیز در شطرنج عامل بسیار با اهمیتی است و لازم است شطرنج باز هر زمان یا نوبت بازی را تمام و کمال در خدمت گسترش قوا بکار برد و بکوشد در این زمینه هم مثل نیرو و عرصه تعادل با حریف خود را حفظ کند. شطرنج بازی که با سبقت در زمان عمل می کند، می تواند ابتکار عمل را به دست بگیرد و چه بسا پیروزی را از آن خود سازد. در پایان بازی، غالبا حتی یک زمان قاطع است. آن کس که یک " زمان " پیش است می تواند پیاده خود را به وزارت برساند، در حالی که پیاده حریف تازه به عرض ماقبل آخر رسیده است.

 

حرکات آغاز بازی شطرنج بر پایه شماری ایده های مشخص بنا شده اند. این ایده ها در واقع، پایه و اساس بازی را تشکیل می دهند. بنابراین شطرنج باز، به عوض آنکه انواع شروع بازی را به خاطر بسپارد، باید ایده های اساسی آنها را به خوبی درک کند و فرا بگیرد.

 

در دوران ما، تئوری گشایشها با اندیشه های نوین وسط بازی نیز در آمیخته و پیچیدگی های خاصی پیدا کرده است که حل آنها، نو آوری های روز افزون را ایجاب می کند. می توان گفت که این دوران تئوری گشایشها تا سطح والای علم ارتقاء یافته است.

 

خصوصیات برجسته و بارز گشایشهای نو، همانطور که در بازی های مسابقات کنونی شطرنج مشهود است، در نکات مهم زیر خلاصه  می شود:

 

1)      جدال زنده و حاد  در مرکز

 

2)      حفظ توان تحرک پیاده ها

 

3)      گسترش نیرو ها با هدف تحقق طرح های وسط بازی

 

4)      جستجو و تلاش برای اجرای یک بازی متقابل فعال از جانب سیاه، به جای اتخاذ تاکتیک های انفعالی و رسیدن به نتیجه مساوی.

 

 

امروزه در عمل شروع بازی های بسیار متنوع و گوناگونی بکار می رود که هر کدام از آنها شاخه های متعددی را شامل می باشد. هریک از این گشایشها نام خاصی دارد. بعضی نام سرزمینی را گرفته است که نخستین بار در آنجا بازی شده است. برخی دیگر اسم شطرنج بازی را دارد که طراح یا بررسی کننده آنها بوده است و بالاخره  وجه  تسمیه  تعدادی نیز مهره ای است که گسترش آن، خصوصیات باز یرا تعیین می کند.

محسن بهبهانی بازدید : 183 یکشنبه 08 تیر 1393 نظرات (0)

اصول اساسی

 

تئوری گشایشها ، شطرنج باز را به رعایت اصول مشخصی هدایت میکند که هرگز نباید از خاطر دور بماند. از جمله این اصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:          

 

1-      در وضعیت اولیه بازی ، سفید به دلیل داشتن نوبت ، اندکی برتری دارد . در نتیجه :

 

2-      در این مرحله ، هدف سفید باید حفظ این برتری باشد . حال آنکه :

 

3-      هدف سیاه دست یافتن به تساوی وضعیت (پوزیسیون) است.

 

بنابراین تئوری شروع بازی ، در واقع تلاش برای تحقق  اهداف بالا در همه حالات است.

 

هر زمان که هدف 2 و 3  به روشنی محقق شود ،میتوان گفت که مطابف تئوری بازی شده است . تا الان کسی نتوانسته است روشی بیابد که ارزش آن از"عملکرد و تجربه" خوب استادان بیشتر باشد . به عبارت دیگر ، در بیشتر حالات، تئوری چیزی  به جز یک "یک عملکرد و تجربه" خوب نیست.

 

در ابتدای بازی ، شطرنج باز همواره باید به دو اصل بسیار مهم دیگر توجه داشته  باشد . یکی "گسترش" و دیگری"مرکز"، به این منظور لازم است همه سوارها به طور هماهنگ گسترش داده شوند. بدون تلف کردن " زمان" در مواضع حساس صحنه نبرد مستقر گردند. مرکز صحنه پیکار را به تصرف در آورند و یا دست کم بر آن نظارت کنند. و در همان حال بکوشند قوای حریف را از دست یابی به آنچه که در صدد رسیدن به آن است ، محروم بسازند.در اجرای اصول مزبور رعایت 10 قاعده عملی زیر ضروری است. البته لازم به  ذکر است که یک شطرنج باز آزموده و با تجربه میتواند موارد استثناء آن را به خوبی در یابد . قواعد یاد شده به شرح زیر است:

 

1-      بازی را با پیاده شاه و یا پیاده وزیر آغاز کنید.

 

2-      تا آنجا که ممکن است،بهترین حرکات کسترشی را که در عین حال با تحدید همراه باشد، انجام دهید.

 

3-      اسبها را قبل از فیلها وارد بازی کنید .

 

4-      برای گسترش هر سوار بهترین خانه را انتخاب کنید .

 

5-      در شروع بازی بیش از یک یا دو پیاده را حرکت ندهید .

 

6-      وزیر را زود وارد بازی نسازید .

 

7-      هر قدر که ممکن است زود تر قلعه بروید .

 

8-      برای کنترل مرکز بازی کنید .

 

9-      بکوشید همواره دست کم یک پیاده در مرکز داشته باشید .

 

10-  بدون دلیل موجه و روشن قربانی ندهید .

 

در مورد قاعده دهم باید اضافه شود که برای پیشکش کردن پیاده به حریف ، توجه به یکی از دلایل چهارگانه زیر ضروری است :

 

1-      قربانی پیاده به یک گسترش محسوس منجر شود .

 

2-      وزیر حریف را از مسیرش منحرف سازد.

 

3-      مانع از قلعه رفتن شاه حرف بشود ،خواه برای همیشه و خواه برای چند حرکت .

 

4-      به تدارک یک حمله نیرومند بینجامد.

 

و بالاخره لازم است خوب بخاطر سپرده شود که در هر حرکت بازی باید به دو سوال پایین پاسخ داده شود .

 

1-این حرکت چه تاثیری بر مرکز دارد؟

 

2-در جمع سوارها و پیاده های گسترش یافته، چه مکانی برای آن مهره در نظر گرفته شده است.

 

 

 

محسن بهبهانی بازدید : 2348 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

آموزش شطرنج از پایه

 

شطرنج یک بازی دونفره است که بر روی صفحهٔ ۸×۸ شطرنج و با استفاده از مهره‌های شطرنج (شاه، وزیر، رخ، فیل، اسب و سرباز) انجام می‌گیرد. هر یک از مهره‌های شطرنج به شکل مخصوصی حرکت کرده و قادر به زدن مهره‌های حریف نیز هستند. هدف این بازی ‌مات کردن شاه حریف است یعنی ایجاد وضعیتی که شاه حریف هیچ راهی برای فرار نداشته باشد. همچنین بازی در صورت تسلیم اختیاری یکی از بازیکنان نیز با پایان می‌رسد، این اتفاق معمولاً وقتی می‌افتد که شکست اجتناب‌ ناپذیر به نظر برسد. بازی شطرنج همچنین در چندین حالت نیز ممکن است با تساوی ختم شود. بازی شطرنج به سه بخش شروع بازی یاگشایش، وسط بازی و آخر بازی تقسیم می‌شود که در هر یک از این مراحل تاکتیک‌ها و سبک‌های متفاوتی به کار بسته می‌شوند. مهره‌های شطرنج دارای ارزش متفاوتی هستند و با نمادهای ویژه‌ای نوشته می‌شوند. شطرنج دارای تاکتیک‌هایی از جمله چنگال و آچمز و دارای جنبش‌ها و حرکات ویژه‌ای مانند حرکت قلعه، آن‌پاسان و ترفیع پیاده است.

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 20
  • کل نظرات : 4
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 57
  • آی پی امروز : 12
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 56
  • باردید دیروز : 9
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 338
  • بازدید ماه : 79
  • بازدید سال : 10,683
  • بازدید کلی : 64,701